ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ  ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ «ΑΤΛΑΝΤΙΣ»

Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στον κινηματογράφο «Ατλαντίς» για την παρακολούθηση του ντοκιμαντέρ «Τα όριά μας» που αφορούσε στην προσπάθεια του  παραολυμπιονίκη αθλητή , κ. Γ. Χατζήμπεη στο τρίαθλο. Οι μαθητές/τριες των τμημάτων της Α΄ και Β΄ τάξης παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ταινία που προβλήθηκε η οποία ήταν η ίδια του η ζωή με τις δυσκολίες της και η προσπάθειά του να μεταδώσει και στα παιδιά του την αγάπη του για τον αθλητισμό.

Μετά την ταινία  ακολούθησε συζήτηση με τον ίδιο,  κατά τη διάρκεια,  της οποίας οι μαθητές/τριες διατύπωσαν ερωτήσεις για πράγματα που δεν γνώριζαν, για άλλα που τους/τις  εντυπωσίασαν και τελικά φύγαμε όλοι από τον κινηματογράφο πιο αισιόδοξοι και θετικοί συνειδητοποιώντας πως τα όριά μας μπορούμε  και να τα ξεπεράσουμε αρκεί να πιστέψουμε στον εαυτό μας και να προσπαθήσουμε.

Πολλά τα διδάγματα και ιδιαίτερα ενδιαφέροντα ειδικά για έφηβους μαθητές/τριες οι οποίοι ξεκινούν το ταξίδι της ζωής τους και στο δρόμο τους θα συναντήσουν πολλά εμπόδια και θα βιώσουν πολλές απογοητεύσεις. Θάρρος, τόλμη, επιμονή, υπομονή, πίστη, είναι ίσως μερικές λέξεις που πρέπει να έχουν ως οδηγό τους σ΄ αυτό το δύσβατο αλλά και ονειρικό ταξίδι που λέγεται ζωή. Και αυτές είναι που χαράχτηκαν και στη μνήμη των παιδιών μετά από αυτή την επίσκεψη πράγμα το οποίο φαίνεται και στα λόγια των ίδιων τωνμαθητών/τριών  που παρακολούθησαν την ταινία.

ΣΚΕΨΕΙΣ-ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

«Ακόμη κι αν αντιμετωπίζουμε κάποιες δυσκολίες (σωματικές ή ψυχικές) μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα, εάν το βάλουμε στόχο».

Κατερίνα Β5

«Μην τα παρατάς ποτέ»                

Χριστίνα Β5

«Δεν επηρεάζομαι από τις απόψεις των άλλων και συνεχίζω για να πετύχω τον στόχο μου»

Σπὐρος Β5

«Ὀσο κι αν σε κρίνουν οι άλλοι μην τους ακούς και κάνε αυτό που θέλεις γιατί τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Άμα υπάρχει θέληση και πείσμα όλα γίνονται»

Νικητίνα Β5

«Ένιωσα τρομερή συγκίνηση γιατί παρά τη σκληρότητα των καταστάσεων δεν τα παράτησε, συνέχισε μέχρι το τέλος.»

Νίκη Α1

«Μου άρεσε πολύ η ταινία. ήταν πολύ συγκινητική. Ακόμη περισσότερο μου άρεσε που είχαμε τη δυνατότητα να ρωτήσουμε τον αθλητή και να κάνουμε συζήτηση μαζί του.»

Στεφανία Α1

«Με εντυπωσίασε η μάχη που έδωσε ο αθλητής για να καταφέρει να ολοκληρώσει το IRON MAN.»

Δομινίκη Α1

«Αυτό που μου έμεινε είναι ότι πέρα από οποιαδήποτε δυσκολία, άμα προσπαθήσεις μπορείς να κερδίσεις τους στόχους σου ακόμη κι αν έχεις γεννηθεί  με κάποια φυσική αδυναμία.»

Δημήτρης Α1

«Μου έκανε εντύπωση το πείσμα του και η αντοχή του.»              Νίκος Α1